salaojaremontti

 

Mikä on salaojajärjestelmä?

Salaojajärjestelmä on rakennuksen ulkopuolella, maan sisässä oleva järjestelmä, joka kerää veden pois rakennuksen vierustalta ja alta. Järjestelmään liittyy olennaisesti varsinaisen salaojaputken lisäksi rakennuksen kulmiin asennettavat tarkastuskaivot sekä kerättyjen vesien johtaminen hulevesiviemäriin tai muuhun purkupaikkaan.

Mistä tunnistaa ongelmat omassa talossani?

Helpompia tapoja on havannoida rakennuksen sokkelia ulkopuolelta. Mikäli sokkelin pinnoite hilseilee, irtoaa tai kalkkihärmää tulee pinnalle, on salaojajärjestelmä ja ulkopuolinen vedeneristys syytä tarkastuttaa ammattilaisella.

 

salaojaremontti

 

Mikä on sadevesijärjestelmä?

Salaojaremontin yhteydessä uusitaan aina myös sadevesiputket, poikkeuksena tasakattoiset talot.

Sadevesijärjestelmällä tarkoitetaan erillistä putkistoa, johon katolta syöksytorvea pitkin valuva vesi johdetaan. Sadevesi sekä salaojan vedet johdetaan yhteiseen perusvesikaivoon ja sieltä edelleen tyypillisimmin kunnalliseen sadevesijärjestelmään eli hulevesiviemäriin. Jos sadevesiä ei ole johdettu rakennuksen seinustoilta pois, sadevesi imeytyy perustuksiin ja aiheuttaa tarpeettomasti suurta kosteusrasitusta perustuksille ja salaojalle.

 

Mitä haittaa talolle on perustuksen kosteudesta?

Merkittävin vaikutus talolle tulee kosteuden noususta kapillaarisesti ylös rakenteisiin aiheuttaen homevaurioita. Lisäksi märkä perustus jäätyy pakkasella aiheuttaen halkeamia sekä pinnoitteiden irtoamista.

Salaojat sijaitsevat usein liian ylhäällä perustuksiin nähden. Putkien kaltevuus voi olla liian loiva, halkaisija liian pieni ja maan painumisen seurauksena ne saattavat mennä notkolle tai alkaa viettää väärään suuntaan. Tarkastuskaivojen kannet voivat olla maan peitossa niin, ettei niiden sijaintia tiedetä eikä niiden säännöllinen tarkastaminen onnistu.

salaojat

Pahimmillaan puutteellinen tai laiminlyöty salaojajärjestelmä voi aiheuttaa:

- Mikrobivaurioita (home- ja lahovauriot)

- Kivijalan halkeamia

- Pintamateriaalien irtoamista ja värimuutoksia

- Pintamateriaalien, liimojen ja tasoitteen mikrobivaurioita sekä kemiallisia hajoamisreaktioita, joiden seurauksena sisäilmaan voi haihtua terveydelle haitallisia yhdisteitä

Salaojat on ehdottomasti tarkastettava sekä tarvittaessa kunnostettava, mikäli rakennuksesta on poistettu vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, joka on kiertänyt taloa sokkelin juurella. 

Mikäli epäilet salavesi- tai sadevesijärjestelmänne toimivuutta tai sitä ei ole laisinkaan, autamme sinua mielellämme. 

 

Me autamme sinua mielellämme jo suunnitteluvaiheessa, olipa kyse sitten

taloyhtiön linjasaneerauksesta tai pientalon jätevesijärjestelmästä.

Haluamme olla alusta asti mukana aktiivisesti ja auttaa toteuttamaan kestäviä ratkaisuja.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous

Yhteystiedot
Osoite
Palvelut
Valitse palvelut joista haluat kiinteähintaisen tarjouksen tai lisätietoa
6 + 13 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.