LÄMMITYS- JA KÄYTTÖVESIREMONTIT

Käyttövesiputket kuluvat vuosien saatossa ja ne kannattaa uusia viimeistään 25–30 vuoden iässä. Tällöin vuotoriski on jo melkoisen suuri, joten ajoissa teetetty remontti säästää myös muita kustannuksia.

Mikä on salaojajärjestelmä?

Salaojajärjestelmä on rakennuksen ulkopuolella, maan sisässä oleva järjestelmä, joka kerää veden pois rakennuksen vierustalta ja alta. Järjestelmään liittyy olennaisesti varsinaisen salaojaputken lisäksi rakennuksen kulmiin asennettavat tarkastuskaivot sekä kerättyjen vesien johtaminen sadevesiviemäriin tai muuhun purkupaikkaan.

Mikä on sadevesijärjestelmä?

Salaojaremontin yhteydessä uusitaan aina myös sadevesiputket, poikkeuksena tasakattoiset talot.

Sadevesijärjestelmällä tarkoitetaan erillistä putkistoa, johon katolta syöksytorvea pitkin valuva vesi johdetaan. Sadevesi sekä salaojan vedet johdetaan yhteiseen perusvesikaivoon ja sieltä edelleen tyypillisimmin kunnalliseen sadevesijärjestelmään eli hulevesiviemäriin. Jos sadevesiä ei ole johdettu rakennuksen seinustoilta pois, sadevesi imeytyy perustuksiin ja aiheuttaa tarpeettomasti suurta kosteusrasitusta perustuksille ja salaojalle.

Mitä haittaa talolle on perustuksen kosteudesta?

Merkittävin vaikutus talolle tulee kosteuden noususta kapillaarisesti ylös rakenteisiin aiheuttaen homevaurioita. Lisäksi märkä perustus jäätyy pakkasella aiheuttaen halkeamia sekä pinnoitteiden irtoamista.

Salaojat sijaitsevat usein liian ylhäällä perustuksiin nähden. Putkien kaltevuus voi olla liian loiva, halkaisija liian pieni ja maan painumisen seurauksena ne saattavat mennä notkolle tai alkaa viettää väärään suuntaan. Tarkastuskaivojen kannet voivat olla maan peitossa niin, ettei niiden sijaintia tiedetä eikä niiden säännöllinen tarkastaminen onnistu.

Pahimmillaan puutteellinen tai laiminlyöty salaojajärjestelmä voi aiheuttaa:

  • Mikrobivaurioita (home- ja lahovauriot)
  • Kivijalan halkeamia
  • Pintamateriaalien irtoamista ja värimuutoksia
  • Pintamateriaalien, liimojen ja tasoitteen mikrobivaurioita sekä kemiallisia hajoamisreaktioita, joiden seurauksena sisäilmaan voi haihtua terveydelle haitallisia yhdisteitä

 

Salaojat on ehdottomasti tarkastettava sekä tarvittaessa kunnostettava, mikäli rakennuksesta on poistettu vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, joka on kiertänyt taloa sokkelin juurella.

Mikäli epäilet salaoja- tai sadevesijärjestelmänne toimivuutta tai sitä ei ole laisinkaan, autamme sinua mielellämme.

Palvelut

Viemärisaneeraus

Viemäriverkoston saneeraukset toteutamme sertifioidulla TKR -viemärisaneerausmenetelmällä , sukittamalla tai nykyaikaisella hybridijärjestelmällä.

Lue lisää

Lämmitys- ja käyttövesiremontit

Käyttövesiputket kuluvat vuosien saatossa ja ne kannattaa uusia viimeistään 25–30 vuoden iässä. Uusi siis omasi hyvissä ajoin!

Lue lisää

ILMANVAIHTOPUHDISTUKSET

Huollettu ilmanvaihtojärjestelmä takaa raikkaan sisäilman niin kotona kuin työpaikalla. Huono ja epäpuhdas sisäilma voi aiheuttaa terveyshaittoja, kosteusvaurioita rakenteisiin ja olla paloturvallisuusriski.

Lue lisää

Ilmalämpöpumput

Nykyaikaisella ilmalämpöpumpulla lämmität tehokkaasti myös kovalla pakkasella. Kesällä ilmalämpöpumppu raikastaa ja viilentää tehokkaasti huoneilmaa ja lisää viihtyisyyttä.

Lue lisää

JÄTEVESIJÄRJESTELMIEN SUUNNITTELU JA RAKENTAMINEN

LVI Dimeks Oy suunnittelee ja toteuttaa jätevesijärjestelmiä haja-asutusalueille.

Lue lisää

DIMEKS REMONTTIPALVELUT

Dimeks remonttipalvelut toteuttaa ammattitaidolla kaikki huoneistoremonttityöt – pintaremonteista kokonaisvaltaisiin muutostöihin ja uudisrakentamiseen. 

Lue lisää

Salaojat

Salaojajärjestelmä on rakennuksen ulkopuolella, maan sisässä oleva järjestelmä, joka kerää veden pois rakennuksen vierustalta ja alta.

Lue lisää

LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT

MAALÄMPÖ

Lämpöpumppujärjestelmät tarjoavat mahdollisuuksia taloutesi energiakustannusten pienentämiseen. Korkealuokkainen lämpöpumppu alentaa lämmityskustannuksiasi ja nostaa kiinteistösi arvoa.

Lue lisää

ILMA-VESI

Ilma-vesilämpöpumppu sitoo ulkoilmasta lämpöenergiaa ja luovuttaa sen varaajaan korkealla hyötysuhteella. Järjestelmällä voidaankin säästää n. 40-60% lämmityskustannuksista suoraan sähkölämmitykseen verrattuna.

Lue lisää

HYBRIDIJÄRJESTELMÄT

Hybridhome-lämmitysjärjestelmä kattaa talouden lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tarpeet ja tuottaa lämmitysenergian aina energiatehokkaimmalla tavalla eri vuodenaikoina.

Lue lisää

LATTIALÄMMITYS

Vesikiertoinen Multitherm lattialämmitys sopii niin uudis,- kuin saneerauskohteisiin oli lattiamateriaali puuta, betonia tai mitä tahansa. Multitherm lattialämmitys on laadukas ja toimintavarma järjestelmä.

Lue lisää

Pyydä tarjous tai jätä viesti